NLB Banka a.d. Banja Luka primila 24 prijave za ovogodišnji #Okvir Pomoći. Izabrano je 5 finalista koji su nominovani za ocjenu od strane stručnog žirija u NLB d.d.

NLB Banka a.d. Banja Luka odabrala je 5 finalista koji imaju priliku da osvoje jedan od tri sponzorska paketa za realizaciju svojih ideja ili projekata koje su nam predstavili u aplikaciji.

Ideje i projekti koji su pozitivno ocijenjeni od strane prvostepene komisije dostavili su sljedeći aplikanti:

  • ELEKTRO TIM d.o.o. Banja Luka
  • Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD
  • IKS d.o.o Brčko Distrikt BiH
  • SZR SISTEMI s.p. Predrag Grujić
  • IKM Miroslav Karanović s.p. Laktaši

Želimo im puno sreće u finalu. Neka najbolje ideje pobijede.

Svaki finalista može dobiti od 1 do 10 bodova za svaki od 6 kriterija, ukupno do 60 bodova.

Top 10 projekata u regiji s najviše bodova ide u superfinale. Žiri zatim raspravlja i odlučuje koja su 3 pobjednika i ko će dobiti 1. (50.000 EUR), 2. (30.000 EUR) i 3. (20.000 EUR) nagradu.

Ovo su kriteriji prema kojima će ocjenjivati ​​prijave:

ODRŽIVOST
Ispunjava potrebe sadašnjih generacija bez ugrožavanja potreba budućih generacija, istovremeno osiguravajući ravnotežu između ekonomskog rasta, brige o okolini društvenog blagostanja.
DEKARBONIZACIJA
Proizvog/usluga direktno ili indirektno smanjuje emisiju CO2.
SOCIJALNO BLAGOSTANJE
Poboljšava živote ljudi na koje utiče, smanjuje nejednakost, stvara mogućnosti za zapošljavanje, doprinosi mogućnosti izbora održivijih rješenja.
INOVACIJA
Proizvod/usluga proizvedena ili dizajnirana ili konceptualizovana od strane aplikanta, ima jasnu jedinstvenu prodajnu ponudu, demonstrira razmišljanje izvan okvira – inovativno je, izdvaja se od konkurencije.
ORJENTACIJA KA BUDUĆNOSTI
Nudi proizvode ili usluge za koje se očekuje da će u bliskoj budućnosti biti veoma traženi na masovnom tržištu ili u određenoj oblasti.
PRILAGODLJIVOST
Pokazuje sposobnost, ambiciju ili potencijal širenja (po mogućnosti i širom regiona JIE) i rasta u profitabilnu kompaniju/projekat u bliskoj budućnosti.

U DOBRIM RUKAMA

Upoznajte pažljivo izabranu petočlanu komisiju sastavljenu od eminentnih pojedinaca i stručnjaka iz šireg regiona. Komisija koja je izabrala finaliste se ističe bogatstvom iskustva i izvrsnošću na polju poslovnih aktivnosti i održivosti.

Nina Angelovska

Dr. Nina Angelovska je preduzetnica čija je strast za e-trgovinu i digitalnu transformaciju vođena željom za promjenom. Trenutno ostvaruje svoju viziju kao direktorka međunarodnog poslovnog razvoja u Ananas E-commerce. Njen rad je naširoko priznat, tokom svoje karijere je bila na poziciji ministarke finansija Republike Sjeverne Makedonije, a nosilac je i  zavidne titule “Forbes 30 ispod 30”.

Mojca Markizeti

Mojca Markizeti je direktorka za ESG i klimatska pitanja, nadzor i osiguranje za Centralnu Evropu u kompaniji Deloitte. Mojca je prepoznata kao vrstan stručnjak na polju održivosti u regionu i ima više od 20 godina iskustva u sprovođenju principa održivog razvoja i cirkularne ekonomije u kompanijama i zajednicama, razvoju poslovnih strategija, upravljanju promjenom i inovacijama.

Davor Sakač

Tokom karijere u biznisu duge 22 godine, koju je gradio u različitim kompanijama, najčešće je bio na menadžerskim pozicijama u različitim poljima poslovnih aktivnosti – uglavnom u telekomunikacijama, FMCG i sektoru finansija. Posljednje dvije godine Davor radi na stvaranju prvog i jedinog službenog fonda Korporativnog rizičnog kapitala u ovom dijelu Evrope, koji je osnovao Telekom Srbija.

Edin Mehić

Edin je izgradio petnaestogodišnju karijeru na polju tehnologije, korisničkog interneta i sektoru zabavne industrije. On je višestruki preduzetnik, uspješan poslovni izvršni direktor, investitor i konsultant, kao i motivacioni govornik i gost predavač na nekoliko međunarodnih univerziteta. Strastveno podržava razvoj ideja koje se pretvaraju u inovativne projekte i poslove.

Andrej Knez

Andrej Knez je glavni analitičar tržišta u Bloomberg Adria, prvoj regionalnoj multimedijskoj platformi u Jugoistočnoj Evropi. Vodi međunarodni tim analitičara koji pokriva ekonomiju, finansijska tržišta i korporativnu finansijsku analizu za region. Andrejevo iskustvo uključuje različite menadžerske pozicije u finansijskom sektoru, vezano za polje menadžmenta rizika i finansija.