Digitalna konferencija “D Days”, na kojoj će biti riječi o digitalizaciji i inovaciji u svim sferama poslovanja javnog i privatnog sektora, otvorena je danas u Bečićima u Crnoj Gori.

Predsjednik uprave NLB Banke Goran Babić učesnik je prvog dana konferencije na panelu “Fintech – samo opušteno, molim!” koja govori o trenutnim digitalnim i kreativnim rješenjima  koja olakšavaju i ubrzavaju finansijske transakcije.

Pored navedenog, tema “D Days” konferencije je i povećanje produktivnosti kompanija uvođenjem inovacija, finansijski i tehnički oblici podrške procesima digitalizacije, sigurnost i edukacija potrošača u sferi online plaćanja, digitalizacija javne uprave, preduzetnička infrastruktura za inovacione kompanije, digitalna sigurnost i druga pitanja koja prate savremeno poslovanje u vremenu široke primjene digitalnih tehnologija.

Panelisti, predavači, moderatori su predstavnici relevantnih asocijacija, javnih i privatnih kompanija, finansijskih i javnih institucija, međunarodnih organizacija i akademske zajednice.

Fintech tehnologije ubrzano mijenjaju svijet nudeći kreativna rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju finansijske transakcije. Kakva su trenutna rješenja, a šta donosi budućnost, iz prve ruke će nam reći top menadžeri iz bankarskog sektora, predstavnici privatnih fintech kompanija, kao i predstavnica institucije koja se nalazi pred velikim izazovom kako urediti ovu složenu oblast.