Poštovani klijenti,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo uveli novu vrstu obavještenja pod nazivom GPI (Global Payments Innovation), koja će vam omogućiti praćenje statusa vaših međunarodnih plaćanja u odnosu na krajneg korisnika.

GPI usluga je dizajnirana da unaprijedi vaše iskustvo i osigura veću sigurnost i pouzdanost u poslovanju sa inostranstvom. Vjerujemo da će ova nova usluga značajno olakšati vaše transakcije i povećati vašu efikasnost.

Moguće su informacije o tri različita statusa, a koja zavise od načina učešća banke korisnika u platnim sistemima u zemlji korisnika:

  • ACCC odobren račun krajnjeg korisnika
  • RJCT nalog odbijen
  • ACSP privremeni status jer se čeka odobrenje računa krajnjeg korisnika gdje će uslijediti konačni status ili banka korisnika nije učesnik platnog sistema koji daje informaciju o odobrenju računa korisnika, u kom slučaju potvrdu plaćanja tražite od krajnjeg korisnika/primaoca sredstava iz transakcije.Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili trebate dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte putem nlbinfo@nlb-rs.ba ili na broj telefona našeg korisničkog servisa 0800 50 510.

Hvala vam na povjerenju.

NLB Banka Banja Luka