Dodatna zaštita za plaćanja na Internetu

3 D Secure 2

R

Dodatna sigurnost

R

Jednostavno korištenje

R

NLB platne kartice

NLB Banka a.d. Banja Luka je svim svojim klijentima, korisnicima VISA i Mastercard platnih kartica, obezbijedila još sigurnije plaćanje na Internetu, i to uvođenjem međunarodnog sigurnosnog standarda 3D Secure 2.

Za Vas, kao korisnika platne kartice, ovo će značiti da ćete transakcije, koje se obavljaju kod internet trgovaca koji takođe podržavaju navedeni standard, dodatno potvrditi jednokratnom lozinkom koju ćete dobiti putem SMS poruke. Ukoliko trgovac ne podržava navedeni standard, transakcija se neće dodatno potvrđivati jednokratnom lozinkom.                                                                                    

Internet trgovci koji podržavaju pomenuti protokol su sigurni za plaćanje, mogućnost zloupotrebe je svedena na minimum i prepoznaćete ih po sljedećim oznakama:

Da biste koristitili dodatni nivo zaštite potrebno je da ste registrovali ispravan broj telefona u našoj Banci. Ukoliko nemate prijavljen broj telefona ili ste ga u međuvremenu promijenili, molimo da se javite u Banku.

Dosadašnji sistem zaštite prilikom plaćanja na Internetu ostaje nepromijenjen i biće aktivan i dalje. Odnosno, biće i dalje potrebno da omogućite plaćanje na internetu koristeći mKlik,mKlik Pro, eKlik, Web Info ili slanjem SMS poruke sa tekstom OMOGUCI na 065 1203 (Mtel korisnici) ili na 065 942 086 (ostali korisnici). Više detalja možete pronaći na linku na Internet stranici Banke.

3d Secure transakcije

  1. Prilikom izbora robe/usluge koju plaćate kod internet trgovca koji podržava sigurnosni protokol 3D Secure 2.1.0 unosite podatke o kartici:

 

2. Nakon unosa Vaših podataka, prikazuje se sljedeći ekran:

  1. Po izboru opcije »Nastavi«, u roku od nekoliko sekundi, primićete SMS poruku sa broja telefona: +38641300204, na Vaš broj mobilnog telefona sa sadržajem jednokratne lozinke za internet kupovinu (šestocifreni broj):

*Broj telefona sa kojeg primate SMS lozinku +38641300204 je Bančin broj namijenjen za isporuku sigurnosne jednokratne lozinke, te predlažemo da isti memorišete u Vaš mobilni uređaj.

*Broj telefona sa kojeg primate SMS lozinku +38641300204 je Bančin broj namijenjen za isporuku sigurnosne jednokratne lozinke, te predlažemo da isti memorišete u Vaš mobilni uređaj.

4. Nakon prijema jednokratne lozinke, prikazaće Vam se ekran na kojem su navedeni podaci o nazivu trgovca, iznosu kupovine kao i poljem za unos jednokratne lozinke. Provjerite ispravnost prikazanih podataka (iznos transakcije, poslednje četiri cifre na kartici ). Jednokratnu lozinku koju ste primili putem SMS poruke možete upotrijebiti u roku od 5 minuta. Lozinku za internet kupovinu upisujete u polje »Jednokratna lozinka«.

5. Nakon unosa jednokratne lozinke, birate opciju »Nastavi«.

Banka trgovcu potvrđuje Vašu autentičnost, nakon čega je okončan postupak autentifikacije korisnika platne kartice.