Za sve preduzetnike poput ugostitelja, frizerskih i kozmetičkih salona, cvjećara, pekara ili  kurira, koji do sada nisu bili u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi i bezgotovinski način plaćanja – sada je dostupan NLB Smart POS u vidu praktične i sigurne aplikacije na mobilnom telefonu. Umjesto gotovine, sada je dovoljno imati bilo koju platnu karticu.

NLB Banka a.d. Banja Luka na tržište Republike Srpske i BiH, prva donosi potpuno novo tehnološko rješenje kad je riječ o prihvatu beskontaktnih kartičnih plaćanja. Uz pomoć NLB Smart POS aplikacije preduzetnici svih veličina, a posebno srednji i mali, od sada svoje proizvode i usluge mogu naplaćivati bezgotovinski, bez potrebe posjedovanja ”standardnog” POS terminala, uz jednostavan i siguran prihvat kartičnog plaćanja putem mobilnog telefona sa android operativnim sistemom, uz pomoć NFC tehnologije i aplikacije koju je moguće preuzeti sa Google Play prodavnice putem linka.

NLB Smart POS aplikacija instalira se direktno na mobilnom uređaju preduzetnika i/ili njegovog prodajnog osoblja, a može se koristiti na bilo kojoj lokaciji za prihvatanje plaćanja putem VISA i Mastercard platnih kartica, kao i plaćanja putem mobilnih telefona uz NLB Pay ili bilo kojom drugom digitalizovanom karticom u okviru mobilnog novčanika.

Zahvaljujući mogućnosti beskontaktnih plaćanja karticom ili mobilnim uređajem na bilo kom mjestu ili više mobilnih uređaja na jednom prodajnom mjestu – vlasnicima biznisa otvara se prilika za povećanje prodaje, a kupcima poboljšano korisničko iskustvo.

Dodatno, veliku prednost za preduzetnike koji se opredijele za NLB Smart POS, predstavlja i to što je korišćenje ove aplikacije bez dodatnih naknada za korištenje same aplikacije i što je najvažnije, jednostavnija je instalacija i održavanje za razliku od standardnog POS-a.

Pored toga što nudi praktičan i brz način prihvata plaćanja, aplikacija omogućava i slanje digitalnog slipa putem SMS poruke, Viber-a ili email-a, listu transakcija za određen period moguće je pregledati u bilo kom trenutku.

NLB Smart POS na raspolaganju je svim preduzetnicima koji posluju na tržištu BiH, bez obzira na prodajnu ili uslužnu djelatnost za koju su registrovani. Za više informacija o aplikaciji posjetite web stranicu NLB Banke Banja Luka ili pozovite pozovite Kontakt centar na broj telefona 0800 50 510.