NLB Banka a.d. Banja Luka potpisala je sporazum sa Elektrotehničkim fakultetom, Univerziteta u Banjoj Luci, u cilju unapređenja saradnje koja će biti značajna za mlade ljude koji studiraju na ovom fakultetu. Sporazum daje okvir za realizaciju podrške i zajedničkog rada na projektima koji će doprinijeti digitalnim transformacijama u cilju poboljšanja kvaliteta života na našim prostorima.

Predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka, Goran Babić, povodom potpisivanja sporazuma je istakao da NLB Banka Banja Luka želi unaprijediti saradanju sa fakultetom koji obrazuje kadrove za kojima tržište i privreda trenutno imaju najveću potrebu, ali i omogućiti ovim mladim ljudima da studiraju u boljim uslovima.

  • Za NLB ovaj region nije samo tačka na mapi, ovo je naš dom. Upravo zato što volimo svoj dom, težimo ka tome da ga poboljšamo i razvijamo za sadašnje i buduće generacije. Vjerujemo u kapacitete naših institucija i da zajedničkim radom možemo učiniti više kako bismo mladima pružili bolje uslove studiranja i prilike za dodatni razvoj i učenje, te ih motivisali da ostanu u našoj zemlji. – izjavio je Babić.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Zoran Đurić, istakao je kako potpisan sporazum dodatno učvršćuje već postojeću saradnju sa NLB Bankom, te izrazio uvjerenje da će postignuti rezultati biti vidljivi u najskorijoj budućnosti.

  • Raduje me mogućnost da kroz saradnju sa NLB Bankom naši studenti i nastavno osoblje steknu prilike za usavršavanje kroz planirane zajedničke projekte i studentsku praksu. Takođe, kroz ovu saradnju očekujemo stvaranje boljih uslova za rad našeg fakulteta. – kazao je prof. Đurić.

NLB Banka je krenula putem intenzivnog integrisanja održivosti u svoje bankarsko poslovanje, a nastavlja sa projektima i aktivnostima koje su u skladu sa Politikom korporativne društvene odgovornosti NLB Grupe.